MedicoPack udnytter overskudsvarmen (2)

MedicoPack udnytter overskudsvarmen

6. september 2017

MiljøForum Fyn har kortlagt potentialet for at udnytte virksomheders overskudsvarme. Varme som i dag luner gråspurvene, men som med fordel kan ledes ud i virksomhedernes radiatorer eller sendes retur på fjernvarmenettet. Kortlægningen afslører et enormt marked.

– Vi står med et potentielt guldæg for at skabe markante besparelser på virksomheders bundlinje og effektivisere ressourceforbruget, siger Christina Melvang, forretningschef i MiljøForum Fyn efter fundet af 38 mio. kWh overskydende varme hos 24 virksomheder, svarende til 2100 husstandes årlige varmeforbrug. – Overskudsvarme er samtidig en særdeles stærk vækstmulighed for fynske rådgivere, produkt- og serviceleverandører. Derfor er det vigtigt, vi agerer med de rette tiltag nu.

24 virksomheder screenet af MiljøForum Fyn
Alle 24 virksomheder er blevet screenet af Palle Mathiasen, som er projektleder i MiljøForum Fyn. En af dem er virksomheden MedicoPack i Langeskov, som producerer emballage til medicinal-industrien. I processen producerer den et varmeoverskud svarende til 39 husstande. Den overskydende varme sendes ud til Medicopacks radiatorer og virksomhedens godt 14.000 m². Når de er godt varme, sendes resten ud til private hjem med hjælp af Kerteminde Forsynings fjernvarmenetværk, som virksomheden er blevet koblet op til.

Investering og tilbagebetaling
Manden bag screeningen og udregningerne, Palle Mathiasen, vurderer at MedicoPack med den rette optimering af anlæggene vil kunne spare op mod 400.000 kr. om året ved at genanvende overskudsvarme. Virksomheden er der ikke endnu, men den er godt på vej. Med en investering på en halv million kroner i projektet, kan emballageproducenten i løbet af halvandet år se frem til at have tilbagebetalt beløbet.

Netværk af servicepartnere
MiljøForum Fyns screening af overskudsvarme i produktionsvirksomheder er gratis. Men for at deltage forudsætter det, at virksomheder ligesom MedicoPack har et oprigtigt ønske om at nedsætte energiforbruget og foretage relevante investeringer.

Med screeningen følger et samlet netværk af servicepartnere, der udbyder den tekniske og økonomiske rådgivning samt løsninger og installation. Ved at sætte MedicoPack i kontakt med fynske AX Energi, der har hjulpet produktionsvirksomheden med at udnytte overskudsvarmen, har MiljøForum Fyn styrket den grønne forretning og samlet de energieffektive samarbejdspartnere. Læs mere om MiljøForum Fyns screening.

Partnerne bag overskudsvarme-screeningen
På tværs af energiselskaberne SEF A/S og Energi Fyn samt klyngeorganisationen CLEAN har MiljøForum Fyn lanceret det her tilbud til virksomheder, der skal sætte fart i overskudsvarmen.

Se indslaget fra TV2/Fyn om MiljøForum Fyn, og hvordan MedicoPack udnytter overskudsvarmen: