Kemikaliestyring i byggeriet

Få overblik over kemikalier i byggeriet

Mange byggematerialer kan indeholde uønskede stoffer, som skader indeklimaet eller forringer mulighederne for at genanvende materialerne.

Som medlem af MiljøForum Fyn har du adgang til KEMIguiden, som er et webbaseret kemikaliestyringsprogram, der giver overblik over de kemiske produkter, der findes i de anvendte byggematerialer, og om disse indeholder uønskede stoffer.

Oversigten kan deles med alle aktørerne i det konkrete byggeri, såfremt de er medlem af MiljøForum Fyn.

KEMIguiden er et nemt og enkelt værktøj, der hjælper dig med at reducere de sikkerheds-, sundheds- og miljømæssige risici, der er forbundet med brug af byggematerialer, der indeholder kemikalier.

Sådan fungerer KEMIguiden
Med et personligt login kan du indtaste, hvilke materialer I anvender i et konkret byggeprojekt. Programmet matcher automatisk oplysningerne mod stoflister fra den aktuelle danske og europæiske kemikalielovgivning og skaber en øjeblikkelig oversigt over kritiske og mindre kritiske stoffer i materialerne.

Med andre ord; et effektivt værktøj, der hjælper dig til at substituere eller udfase udvalgte stoffer i kontrolleret og prioriteret rækkefølge. Når indtastningen er fuldendt, tjener oversigterne som dokumentation. Ved at indtaste yderligere oplysninger fra leverandørbrugsanvisningen og tilføje oplysninger om de lokale forhold kan programmet samtidig udarbejde de lovpligtige arbejdspladsbrugsanvisninger.

Få hjælp til at komme i gang
Det kræver ingen forudgående kompetencer at anvende KEMIguiden, men derimod kræver det et login, som automatisk er inkluderet i medlemskabet af MiljøForum Fyn.

For at få det fulde udbytte af KEMIguiden afholder vi løbende workshops, hvor du har mulighed for at arbejde med egne data og blive fortrolig med systemet og oprettelse af individuelle lister.

Se, hvornår vi holder næste workshop eller kontakt Lars Holm for at høre nærmere.

Til workshoppen lærer du at bruge KEMIguiden, mens der også følger en manual til systematisk kemikaliestyring i virksomheden samt en guide til programmet.
Som medlem kan du altid kontakte en af vores miljøkonsulenter og få råd og sparring om håndtering af uønskede stoffer, APB og meget mere.

Vil du vide mere om KEMIguiden, er du velkommen til at kontakte os.SOM MEDLEM FÅR DIN VIRKSOMHED

 • Log-in til KEMIguiden
 • Vejledning til KEMIguiden
 • Workshop i kemikaliestyring
 • Guide til effektiv kemikaliestyring


 • Gå til KEMIguiden

  Kontakt

  office_mff_Lars Holm
  Lars Holm
  Projektleder og DGNB-konsulent
  +45 51 77 73 39
  lah@udviklingfyn.dk