CHESS

Få overblik over kemikalierne

CHESS er virksomhedens webbaserede system til kemikaliestyring, der sikrer, at virksomheden altid er opdateret i forhold til kemikalie-lovgivningen.

Flere kemikalier i virksomheden end forventet
De fleste virksomheder arbejder med langt flere kemiske stoffer, end de er opmærksomme på. Stofferne indgår i råvarer, hjælpestoffer, produkter og rengøringsmidler og kan være omfattet af regler i lovgivningen, som kræver en indsats i forbindelse med anvendelse, markedsføring med mere. I kemikalielovgivningen findes der lister over, hvilke stoffer der er omfattet af reglerne. CHESS holder automatisk øje med disse lister og sikrer, at du altid er opdateret i forhold til lovgivningen.

Få styr på kemikalierne
Hvordan sikrer din virksomhed, at den overholder reglerne i kemikalielovgivningen? Overvåger I om jeres produkter indeholder problematiske stoffer? Og har I et system for, hvordan I udskifter farlige kemikalier?

Kemikaliestyring handler netop om at arbejde systematisk med opbevaring, brug, anvendelse og udskiftning af uønskede og kræftfremkaldende stoffer.

Til den opgave tilbyder vi CHESS: Et nemt og effektivt værktøj, der hjælper din virksomhed med at reducere sikkerheds-, sundheds- og miljømæssige risici forbundet med dens brug af kemikalier.

Sådan fungerer CHESS
Som bruger af CHESS bliver du en del af et landsdækkende netværk af virksomheder, der bruger systemet. Det betyder, at du deler sikkerhedsdatablade med alle CHESS-brugere, men det er kun din virksomhed, der har adgang til din virksomheds registreringer.

Med CHESS får du:

  • Adgang til en fælles database med datablade
  • Automatisk indtastning af kemikaliedata
  • Skabeloner, som gør det let og hurtigt at udfylde arbejdspladsbrugsanvisninger (APB)
  • Risikovurdering, som tager højde for de faktiske forhold i din virksomhed
  • Utallige muligheder for at udtrække rapporter
  • Automatisk opdatering af sikkerhedsdatablade

Hvad koster det?
CHESS drives af Bureau Veritas, som er en konsulentvirksomhed, der beskæftiger sig med kemi, farligt gods og sikkerhedsrådgivning. Da MiljøForum Fyn har indgået et samarbejde med Bureau Veritas, kan du som medlem af MiljøForum Fyn få adgang til CHESS til en særlig fordelagtig medlemspris. Abonnementet koster 200 kr. pr. måned samt yderligere 76 kr. for hvert nyt datablad, der skal lægges ind i systemet. Normalprisen for ikke-medlemmer er 600 kr. pr. måned.

Hvis du i forvejen bruger KEMIguiden, er det gratis at få overflyttet din virksomheds data fra KEMIguiden til CHESS. Vær opmærksom på, at KEMIguiden udfases og nedlægges pr. 1. september 2018. Vores forretningschef, Mogens Michael Møller, kan hjælpe dig med at få overført dine data.

Få hjælp til at komme i gang
Det kræver ingen forudgående kompetencer at anvende CHESS. Som medlem kan du altid kontakte en af vores miljøkonsulenter og få råd og sparring om håndtering af uønskede stoffer, APB og meget mere. Kontakt Mogens Michael Møller, hvis du vil vide mere om CHESS.


SOM MEDLEM FÅR DIN VIRKSOMHED

  • Log-in til CHESS
  • Vejledning til CHESS
  • Workshop i kemikaliestyring
  • Guide til effektiv kemikaliestyring


Gå til CHESS


NYTTIGE LINKS


Kontakt


Mogens Michael Møller
Forretningschef
+45 29 45 32 48
mmm@udviklingfyn.dk