KEMIguiden

Få overblik over kemikalierne

KEMIguiden er virksomhedens online værktøj, der sikrer, at virksomheden altid er opdateret i forhold til kemikalie-lovgivningen.

Flere kemikalier i virksomheden end forventet
De fleste virksomheder arbejder med langt flere kemiske stoffer, end de er opmærksomme på. Stofferne indgår i råvarer, hjælpestoffer, produkter og rengøringsmidler og kan være omfattet af regler i lovgivningen, som kræver en indsats i forbindelse med anvendelse, markedsføring med mere. I kemikalielovgivningen findes der lister over, hvilke stoffer der er omfattet af reglerne. KEMIguiden holder automatisk øje med disse lister og sikrer, at du altid er opdateret i forhold til lovgivningen.

Få styr på kemikalierne
Hvordan sikrer din virksomhed, at den overholder reglerne i kemikalielovgivningen? Overvåger I om jeres produkter indeholder problemetiske stoffer? Og har I et system for, hvordan I udskifter farlige kemikalier?

Kemikaliestyring handler netop om at arbejde systematisk med opbevaring, brug, anvendelse og udskiftning af uønskede og kræftfremkaldende stoffer.

Til den opgave tilbyder vi KEMIguiden: Et nemt og enkelt værktøj, der hjælper din virksomhed med at reducere sikkerheds-, sundheds- og miljømæssige risici forbundet med dens brug af kemikalier.

Sådan fungerer KEMIguiden
Med et personligt login kan du indtaste informationer om kemiske produkter fra din virksomheds sikkerhedsdatablade. Programmet matcher automatisk oplysningerne mod stoflister fra den aktuelle danske og europæiske kemikalielovgivning og skaber en øjeblikkelig oversigt over kritiske og mindre kritiske stoffer i din virksomhed.

Med andre ord; et effektivt værktøj, der hjælper din virksomhed til at substituere eller udfase udvalgte stoffer i kontrolleret og prioriteret rækkefølge. Når indtastningen er fuldendt, tjener oversigterne som dokumentation for din virksomheds kemikaliestyring. Ved at indtaste yderligere oplysninger fra leverandørbrugsanvisningen og tilføje oplysninger om de lokale forhold kan programmet samtidig udarbejde de lovpligtige arbejdspladsbrugsanvisninger.

Få hjælp til at komme i gang
Det kræver ingen forudgående kompetencer at anvende KEMIguiden, men derimod kræver det et login, som automatisk er inkluderet i medlemskabet af MiljøForum Fyn.

For at få det fulde udbytte af KEMIguiden afholder vi løbende workshops, hvor du har mulighed for at arbejde med egne data og blive fortrolig med systemet og oprettelse af individuelle lister.

Se, hvornår vi holder næste workshop eller kontakt Gurli Laursen for at høre nærmere.

Til workshoppen lærer du at bruge KEMIguiden, mens der også følger en manual til systematisk kemikaliestyring i virksomheden samt en guide til programmet.
Som medlem kan du altid kontakte en af vores miljøkonsulenter og få råd og sparring om håndtering af uønskede stoffer, APB og meget mere.

Vil du vide mere om KEMIguiden, er du velkommen til at kontakte os.


SOM MEDLEM FÅR DIN VIRKSOMHED

 • Log-in til KEMIguiden
 • Vejledning til KEMIguiden
 • Workshop i kemikaliestyring
 • Guide til effektiv kemikaliestyring


 • Gå til KEMIguiden


  NYTTIGE LINKS


  Kontakt

  Kontakt Gurli
  Gurli Laursen
  Konsulent, Miljø & CSR
  +45 61 61 16 77
  ghlau@udviklingfyn.dk