Partnerskabet

Partnerskab hjælper mindre virksomheder

EFFEKTIV ENERGI hjælper mindre virksomheder med at spare på energien. Bag energipartnerskabet står fire fynske energiselskaber; Energi Fyn, Fjernvarme Fyn, SEF og Nature Energy samt MiljøForum Fyn.

MiljøForum Fyn står i spidsen for det fælles fynske forretningspartnerskab kaldet EFFEKTIV ENERGI, der skal øge energieffektivseringen hos de mindre virksomheder. Med energiselskabernes investering i EFFEKTIV ENERGI kan små og mellemstore fynske virksomheder på tværs af kommunegrænser få uvildig energiscreening og vejledning om energibesparelser.

Stort potentiale
Erfaringer fra 100 energi-screeninger foretaget på mindre fynske virksomheder i perioden 2013-15 viser, at virksomheder kan spare op til 30% af energi-forbruget, hvis de vælger at investere i energibesparende løsninger.
Vælger virksomhederne at realisere disse investeringer i energibesparende løsninger skaber det samtidig vækst og udvikling hos leverandører og lokale håndværkere.

Formålet med partnerskabet er derfor defineret til at:

  • styrke bundlinjen hos fynske virksomheder som følge af reducerede energiomkostninger.
  • skabe vækst hos fynske leverandører af teknologier og service som følge af en større efterspørgsel.
  • realisere flere energibesparelser med det formål at opfylde de fynske energiselskabers energisparemål.

Tanken bag
Med et EnergiTjek fra EFFEKTIV ENERGI har vi gjort det nemt for små og mellemstore virksomheder at energirenovere. Virksomheden får vejledning og et solidt grundlag at træffe beslutninger på. Alt i alt en totalløsning, der sparer travle virksomhedsledere for meget tid, penge og ressourcer.

Det er små og mellemstore virksomheder (fem til 50 ansatte), der kan få et EnergiTjek, hvis virksomheden har et årligt elforbrug på mindre end en million kWh. Det vil typisk være metal- og produktionsvirksomheder, transportvirksomheder eller større kontorbygninger.

Læs mere om EnergiTjek her.

Kontakt

Kontakt Palle MathiasenPalle Mathiasen
Projektleder, Maskinmester med speciale i Energi
+45 51 48 06 70
pamat@udviklingfyn.dk